diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Rady a tipy 1

NašeBatole.cz – pro maminky, děti a rodina | Magazín o dětech do 3 let

Rýže jako čerstvá Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.

Domácí moučkový cukr Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el. mlýnku na kávu. Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.

Aby chlebíčky neokoraly Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou). Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

Mražené bílky Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit. V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit. Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.

Jak uvařit sypkou rýži Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit. Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián. Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Vylepšený koláč s drobenkou Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.

Jemný tvaroh Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.

Na tvrdou hořčici Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme. Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.

Šťavnaté steaky Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku. Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.

Mazání tvrdého másla Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Uchovávání vajec Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.

Sýr nevytéká Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

 


Leave a Reply

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.