diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Příprava capuccina

NašeBatole.cz – pro maminky, děti a rodina | Magazín o dětech do 3 let

Příprava capuccinaCappuccino patří mezi nejoblíbenější kávové nápoje. Ve své kavárně ho připravuji nejčastěji. Český zákazník mu dává přednost před menšími a silnějšími kávami, protože na ně ještě není zvyklý.

Cappuccino připravujeme z espressa a našlehaného mléka. Nejdříve našleháme plnotučné mléko, potom vyrobíme espresso do cappuccinového šálku. Mléčnou pěnu důkladně rozmí­cháme a nalijeme ji do espressa.

Správně má mít cappuccino krásnou a jemnou pěnu, bez bublinek, 1–2 cm vysokou. Chuť kávy se spojuje se smetanovým nádechem našlehaného mléka.

Příprava capuccinaV kavárnách vám velmi často naservírují cappuccino se skořicí na povrchu. Správně by se skořice vůbec neměla na kávu přidávat. Má tak výraznou a specifickou chuť, že úplně přebije příjemnou chuť kávy. Příprava capuccina

Příspěvek je čerpán z Knihy o kávě, autorkou je Petra Veselá, vydalo nakladatelství Smart Press. Knihu můžete zakoupit zde


Leave a Reply

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.