Suroviny:
2 lžíce bazalky, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 hrst šťovíku, 100 g tvrdého sýra, špetka soli, 2 lžíce libečku, 1 l vody, 2 hrsti jarní kopřivy
Postup přípravy:
Všechny bylinky důkladně omyjeme a najemno nasekáme. Z másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, přidáme bylinky a krátce orestujeme. Potom zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Nakonec zahustíme našlehaným žloutkem.
Do talíře na dno dáme asi 4 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra a přelijeme je polévkou.
Přečtěte si také:
Pečeme na Velikonoce – Mazanec Víte něco z historie o pečení mazance? Mazanec je u nás nejstarším velikonočním pečivem a byl původně bez cukru. Peče se ze stejného těsta jako vánočka. Pekl se vždy na Bílou sobotu spolu […]
Život s rozštěpem Léčba rozštěpu je však velice dlouhá a ochránit dítě před zvědavými pohledy či neschopností tolerance nelehké. Dívám se na bílou stránku před sebou, prsty se zlehka dotýkají klávesnice a […]
Moje první leporelo – se zrcátkem Jedinečné černobílé leporelo s výraznými obrazci podporuje u nejmenších dětí rozvoj fantazie a správného vnímání již od prvních dní jejich života. Moje první leporelo poskytne vašemu […]
Jak se vaří biomarmeláda? Nedávno se mě dostala do rukou pěkná kniha, která hravou formou seznamuje děti s problematikou výroby biopotravin. Chcete, aby se vaše děti dozvěděly, jak se opravdu žije na statku, jaký […]
Ranní vstávání Tak a je to opět tady, podzim a začínající truchlivé nálady. Když se podívám z okna, ani se nedivím, krásné počasí definitivně letos skončilo, i když letos jsme si ho moc neužili, a opět […]
Máša a medvěd – O malé nezbedě a velkém medvědovi Jsou tu nové příhody malé uličnice a jejího kamaráda, dobráckého medvěda. V této knížce si přečtete, jakou svízel medvěd prožíval, když ho trápily dvě holčičky místo jedné, jak se Máša […]