Suroviny:
1 květák, 2 vejce, 6 lžic polohrubé mouky, sůl, olej na smažení
Postup:
Květák uvaříme v osolené vodě, dokud není poloměkký. Poté jej vyndáme a necháme vychladnout. Vychladlý květák nakrájíme na růžíčky a rozmačkáme vidličkou. Do vzniklé kašovité hmoty přidáme mouku a žloutky. Mezitím si v jiné míse vyšleháme ze zbylých bílků sníh, který přidáme ke květáku. Pořádně zamícháme a osolíme. Tvarujeme jednotlivé placičky, které z obou stran smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Přečtěte si také:
Mikuláš v kostele Byla sobota 3. prosince a já byla se svým 3. letým Kubíkem na návštěve u babičky a tety a jelikož je čas Mikuláše, přišla řeč i na toto. Domů jsem je zvát ještě nechtěla, nevím jak by na […]
Děti na svatbě – jak je zabavit? I když pro většinu z nás je svatba jednou ze společenských událostí, na které se těšíme, pozvání na ni s sebou nese kromě radostí i určité starosti. Zejména, pokud jste rodič malého […]
Verbální komunikace vraném věku Dar řeči je daný pouze člověku. Osvojování si mezilidských vztahů prostřednictvím komunikace, porozumění a dorozumívání pomocí jazyka, trvá po celý život, avšak k nejdynamičtějším obdobím […]
Děti a emoce Tato kniha je určena rodičům a pedagogům, kteří vychovávají děti a ovlivňují tak jejich emocionální život. Na pozadí krátkých, emočně zabarvených příběhů dvou rodičů a jejich čtyř dětí […]
Kompoty a marmelády Kompoty rozhodně nemohou nahradit čerstvé ovoce, protože tepelnou úpravou ovoce ztrácí většinu vitaminů. Avšak vláknina a minerální látky v něm zůstávají. Nevýhodou je také velký obsah […]
Melouny Bouquet – Vyzkoušejte melounové menu Od předkrmu po dezert a drink
Melouny neodmyslitelně patří k létu. Obsahují více než 90 % vody, která je nezbytná při hydratování organismu. Velkou výhodou je jejich nízká energetická […]