Suroviny:
500 g hovězího masa, olivový olej, 1 cibule, 2 protlaky, 2 větší mrkve, sůl, pepř, bobkový list, trochu cukru, octa, 2 lžíce hladké mouky, voda, 200 ml smetany ke šlehání
Postup:
Na oleji si osmažíme cibulku, nadrobno nakrájenou mrkev, přidáme hovězí maso vcelku a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme protlaky, zalijeme vodou, dovnitř dáme jeden bobkový list a vaříme v tlakovém hrnci asi 50 minut. Záleží na velikosti masa. Vyzkoušíme, případně dáme ještě dovařit. Maso dáme do jiného hrnce.
Omáčku dochutíme cukrem a octem, zahustíme moukou, kterou jsme si smíchali se studenou vodou. Provaříme asi 10 minut, pak zjemníme smetanou, krátce povaříme. Jako přílohu můžeme použít domácí houskový knedlík, těstoviny.



Vytvořte si vlastní
17.05.2012
Rubrika: 





