Úvodní stránka › Fóra › Zdraví dětí › jak na prdíky
ahoj,
chtěla jsem se zeptat, co vám pomáha na prdíky u miminek. našemu miminku jsou dva měsíce a zatím jsme nepřišli moc na to, co na prdíky…máte někdo nějaký tip?
pěkné odpolko, tak jsem dlouho hledala nejvhodnější preparát nebo něco. nakonec jsme skončili u Espumisanu – docela vyhovuje – možná až na dávkování ( i když teď byla k balení i lžička zdarma) , tak bych možná víc ocenila nějaké kapátko. protože mimču dáváme už asi od dvou měsíců, ale lžičku ještě používat neumí. ale dávám jen pár kapiček a vždy to otřu o jazyk :-). dávám pravidelně před každým kojením a dost se nám to zlepšilo. chce to určitě zkoušet, ale u espumisanu mi vyhovuje malé množství a to, že působí jen lokálně ve střevě a nejde do krevního oběhu – tak mám pocit, že to miminko zbytečně nezatěžuje.
Ahoj,
my máme také nejlepší zkušenost s kapičkami od Espumisanu. Nejdřív jsem zkoušela masáže bříška a fenyklový čaj, ale u toho byl výsledek dost nejistý, ale kapičky zaberou hned a spolehlivě.
holky a co třeba sab simplex, ten jste nezkoušeli, taky jsem na něj slyšela, že je ok…ale asi to chce zkusit co?
Já se ptala doktorky i jiných maminek a fakt lepší zkušenost s Espumisanem, ten Sab Simplex působí kratčí dobu a je i o chloupek dražší a mělo by se ho dávat víc.
nám tedy dost pomohly baby masáže a uvolnující olejíčky, i když espumisan jsem zpočátku taky dávala a horší to rozhodně nebylo.
ted už jsou malé přes 4 měsíce a tím, jak se už dost mrská, tak se ty obtíže snad téměř vytratili…takže zkus, ale hlavně vytrvej.
Masírovat bříško… ale rozumně, aby to dítko nebolelo.
Ze všeho možného co jsme zkoušeli se nám osvědčil Espumisan,dávala jsem 5 kapiček do každého mlíčka a osvědčilo se nám to tak…po pár dnech pravidelného užívání,byla na malém vidět,že se mu ulevilo a křeče v bříšku povolily…může se kapat od narození,je za velmi dobrou cenu okolo 80 korun,vystačilo nám balení tak na měsíc…takže v porovnání s jinými preparáty (Sab Simplex,drahé probitické kapky atd…)SUPER!!!
Náš syn začal brečet a kroutit se v už v porodnici… hlad to nebyl, tak to byly prdíky:-( Sestřička nám párkrát dala Espumisan a my ho pak koupili i domů… A musím potvrdit, používali jsme pravidelně – tedy 5 kapek před každým kojením a bylo to den ode dne lepší. Přidali jsme i masáže bříška a já si hlídala jídelníček (ne pečivo a větší množství ovoce, zeleniny). Tak zkuste, uvidíte;-)
My jsme se trápili skoro 2 měsíce po narození,než jsme si přišli na svůj postup jak se prdíků zbavit :o) nakonec jsme se naučili na babymasážích co a jak a k tomu jsme nahřívali polštářek a hodně pomáhali kapičky Espumisan, každý má jinou zkušenost, ale nám prostě fungovaly skvěle…
nám na prdíky nejlíp ze všech dostupných kapiček zabírá espumisan. stačí 5-10 kapek před každým krmením nebo do lahvičky s mlékem a zabírají fakt dobře.
nam ani masirovanie ani kremy nepomohli ale mali sme nejake kapky – homeopatika ale na nazov si uz bohuzial nespomynam uz to je 22 mesiacov 🙂
Každému miminku zabere trochu něco jiného… musí se holt vyzkoušet… u nás fakt nejlíp zabrala kombinace masáží a hýbání nožkama nebo dávání na bříško + kapičky Espumisan – 5 kapek před každým kojením…
Nebo se dají přidat ještě probiotika…
U nás nejlepší babycvíčo…a před každým kojení Espumisan…kombinace,která nám úplně stačila,úlevilo se malému už asi po týdnu užívání…
Já jsem hodně dlouho váhala,než jsem na prdíky něco pořídila….pořád jsme zkoušeli čaje a masáže…až Espumisan nám hodně pomohl…teď jen lituji,že jsem malou nachala tak dlouho trápit…