diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Dušené kedlubny s vejcem a brambory

NašeBatole.cz – pro maminky, děti a rodina | Magazín o dětech do 3 let

Od ukončeného 10.měsíce

Ingredience:

  • kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství)
  • voda
  • kojenecké mléko
  • olej/máslo
  • vejce

Postup přípravy: Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Brambory přidejte ke kedlubnu a uvařte do měkka. Přidejte přiměřené množství kojeneckého mléka. Uvařenou zeleninu propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny. 

Tip:

  • Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části. Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
  • Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
  • Připravený pokrm není možno mrazit.

Leave a Reply

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.