diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Mazanec v domácí pekárně

NašeBatole.cz – pro maminky, děti a rodina | Magazín o dětech do 3 let

Nechce s vám dělat těsto na mazanec klasicky? Vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu mazance v domácí pekárně. Nemá to chybu. Maminky na mateřské dovolené to určitě ocení. Můžete si ho dělat kdykoliv na něj dostanete chuť, nejen o Velikonocích. Manžel i kluci jej mají moc rádi. Starší synek vždy loudí:“Maminko udělej sladký chlebíček“. Tomu přeci nejde odolat.

Suroviny:

  • 275 ml vlažného mléka

  • 100 g rozpuštěného másla nebo Hery

  • 4 lžíce krystalového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 lžička soli

  • 500g polohrubé mouky

  • 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

  • kandované ovoce, ořechy, mandle dle chuti, hrst hrozinek, které jsme si předem namočili v rumu

Postup:

Pekárnu nastavíme na „základní“ program, stupeň propečení kůrky „světlý“, velikost „velký“. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, které jsme si předem scedili, nebo kandované ovoce. Těsto můžeme též v pekárně nechat pouze promíchat a vykynout. A poté těsto vyndat, vytvarovat klasický bochánek a péct v předehřáté horkovzdušné troubě na plechu vyloženém pečícím paírem cca 20-30 minut při 180 C.

 

Přečtěte si také:

  • Kynuté koláčky s tvarohem a povidlyKynuté koláčky s tvarohem a povidly Suroviny: 1000 g polohrubé mouky, 50 g droždí, 500 ml vlažného mléka, 150 g moučkového cukru, 1 lžičku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 žloutky, 150 g másla, 1 lžíce rumu, […]
  • Využití medu v kuchyni, příprava perníčků s dětmiVyužití medu v kuchyni, příprava perníčků s dětmi Dříve, než se dostal med do naší kuchyně, byl jistě i jídelníčku pravěkých lidí. Med byl vedle ovoce dlouhou dobu jako jediná sladkost, kterou člověk znal a byl jediným sladidlem až do […]
  • Velikonoční beránekVelikonoční beránek Na Velikonoce je zvykem péct velikonočního beránka. Receptů na beránka existuje velmi mnoho a tady je jeden jednoduchý a ověřený recept. Suroviny: 300 g polohrubé mouky 200 g cukru […]
  • Jidáše – tradiční velikonoční pečivoJidáše – tradiční velikonoční pečivo Tento druh pečiva se podle velikonční tradice peče na Zelený čtvrtek. Dělají se různé tvary a po upečení se maže medem. Co k tomu potřebujete? 500 g hladké mouky, 50 g droždí, 1 lžíce […]
  • Šátečky od babičkyŠátečky od babičky Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g másla, 300 g hladké mouky, vejce na potření Náplň: 100 g mletých ořechů – vlašské, 100 ml mléka, 100 g cukru Postup: Tvaroh utřeme s máslem, […]
  • Malinový koláč s drobenkouMalinový koláč s drobenkou Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkovéhu cukru, 150 g másla, 1 hrnek mléka, 2 vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 tvaroh ve vaničce – 250g, skořice, vanilkový cukr, […]

Napsat komentář

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.