diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.

Bouráním to začíná

NašeBatole.cz – pro maminky, děti a rodina | Magazín o dětech do 3 let

 

Postavit věž není jen tak, ale zbourat ji je přece taková zábava!

Malé děti zkoumají svět kolem sebe velmi tvořivým a jedinečným způsobem. A když se poznává svět, létají kostky! Ať už bourají věže, rozdělávají domečky, nebo rozhazují kostky po podlaze, vždy má tento speciální způsob hry velký význam ve vývoji vašeho dítěte. Při jakémkoli novém pokusu se učí novým dovednostem a experimentují. Proto je bourání pro vaše dítě stejně důležité jako stavění. Kostky LEGO® DUPLO® jsou ideální pro obojí.

Pro nejmenší děti je číslovka pouze obrázkem, ale s veselým LEGO DUPLO Vláčkem s čísly se je naučí rozeznávat o hodně dřív! Pro začátek stačí počítat, kolik vidí vagónků. A pokud mají rády zvířátka, postavte s nimi zvířecí vláček se stavebnicí LEGO DUPLO Můj první box se zvířátky. Že se ze sloního trupu směje rozevřená tlama lva? Nevadí! Hlavní je vzít zvířátka na parádní prohlídku domu a užít si s nimi spoustu zábavy. Barevné, kombinovatelné kostičky ze sady LEGO DUPLO Moje první pocity zase pomohou vašemu děťátku vnímat různé emoce a nálady a rozlišovat je. Pomozte jim postavit ze všech kostek obří věž emocí, která bude veselá, stydlivá i zamračená zároveň.

Společná hra je něco, co se vaše děti učí po malých krůčcích. Proto je důležité, aby se s ní začaly seznamovat už od útlého věku, i když to znamená, že vy stavíte a ony se dívají a bourají. Při tom všem totiž hlavně rozvíjíte se svým děťátkem vzájemný vztah.

 

Jemná motorika

Postavte se svým dítětem něco parádního a pak to s gustem zbourejte a začněte znovu od nuly. Je to výborné procvičování jemné motoriky. Rozebrat takovou stavbu vyžaduje značnou dávku úsilí.

 

Smysly

Když dítě shodí věž z kostiček, stimuluje tím hned několik svých smyslů. „To je krásně barevná věžička! A jak hladké má kostičky. Jaký to asi udělá rámus, až ji celou zbourám?“

 

Akce a reakce

Bouráním věžiček začnou děti vnímat, jak svými činnostmi ovlivňují svět kolem sebe. To jim později pomůže se lépe orientovat ve společenských vztazích.

 

Spolupráce

Vy stavíte, dítě bourá a pořád dokola – to jsou začátky kooperativní hry, kdy se děti učí společným činnostem. Pomůže jim to v pozdějším věku lépe spolupracovat s ostatními.

 

Sebevědomí

Pro batolata je někdy obtížné postavit dvě kostičky na sebe. To je v pořádku, však se to musí naučit. Když začnou kostičky nejprve bourat, rozpojovat a odhazovat, dodají si sebedůvěry, kterou potřebují pro stavění.

 

Vláček s čísly (10847)

Děti si se stavěním a řízením tohoto vláčku užijí nekonečně mnoho zábavy. Sada obsahuje dvě DUPLO figurky dětí a figurku kočky, které otevírají možnosti společné hry a nových příběhů. Vyjeďte si s ním třeba na výlet!

 

Moje první pocity (10861)

Vytvářejte se svým předškolákem zajímavé příběhy o náladách a pocitech pomocí příběhových kostek a čtyř sestavitelných postaviček s oboustrannými obličeji.

 

Můj první box se zvířátky (10863)

Postavte veselý zvířecí vlak z pěti sestavitelných zvířátek: slona na kolečkách se skluzavkou místo chobotu, krokodýla na kolečkách s otevíracími čelistmi, lva na kolečkách s otevírací tlamou, žirafy na kolečkách s ohýbacím krkem a ptáčka.

 

 

 


Leave a Reply

diskuzní fórum   Vytvořte si vlastní diskusní fórum, poradnu nebo skupinu, ... pro vás a vaše kamarádky.